04/18/2024
Okoliš Vijesti

Newage Agric Solutions Limited proglašena je najboljom poljoprivrednom kompanijom u Gani

Kompanija Newage Agric Solutions Limited, vodeća poljoprivredna kompanija u Gani, proglašena je “Marketinški orijentiranom poljoprivrednom kompanijom za 2022.” od strane Chartered Institute of Marketing Ghana (CIMG) prošle subote.

Citati koji su predstavljeni kompaniji od strane CIMG glase: “Vaša korporativna misija teži pružanju izvanrednih, dobro istraženih rješenja za agrobiznis, s ciljem transformacije života i poslovanja onih s kojima dolazite u kontakt, i prema procjeni naših ocjenjivača, ostvarili ste ovu misiju čineći je stvarnošću.”

“Već ste postali poznato ime među zajednicama poljoprivrednika sa svojim inovativnim i rješenjima usmjerenim na potrebe koja i dalje rezoniraju s vašim brojnim javnostima. Vaša sposobnost da prepoznate brojne izazove poljoprivredne zajednice i dodijelite osobama s potrebnim znanjem u agro rješenjima ostaje jedna od vaših karakteristika.”

“CIMG, zajedno s našim timom ocjenjivača, prepoznala je korake koje činite, čak i u vašem kratkom postojanju, i stoga vam dodjeljujemo titulu Marketinški orijentirane agrobazirane kompanije godine 2022., Newage Agric Solution”, stoji u citatu.

Prema CIMG-u, Newage Agric Solutions Limited koristila je naprednu tehnologiju kako bi se bavila izazovima moderne poljoprivrede u Gani.

Prilikom primanja citata, gospodin Roland Quaye, izvršni partner u Newage, izjavio je da je vizija kompanije za promjenu poljoprivrednog pejzaža Gane na pravom putu.

Rekao je: “Kao Afrikanci, željeli smo dokazati da smo sposobni krenuti na takva putovanja kako bismo transformirali naš kontinent. Nakon mnogo godina rada, postali smo jedna od najuglednijih poljoprivrednih kompanija u zemlji.

“To nije bio lak put; pronalaženje financiranja bilo je vrlo teško; sticanje akreditacija i vjerodostojnosti bilo je još teže, ali milošću Božijom, kroz sve oluje, danas smo ovdje. Sada smo najvažnija poljoprivredna kompanija u Gani i ponosni smo na to”, istaknuo je.

Newage Agric Solutions Limited osnovana je 2019. godine, ali je počela s radom 2020. godine.

Nakon tri godine poslovanja, kompanija je predstavila inovacije i brendove poput Chi-Gabe, društvenog poduzetničkog projekta s ciljem poticanja lokalne proizvodnje odabranih žitarica i žitarica u Gani kako bi se poboljšao životni standard ruralnih poljoprivrednika. Do sada je podržano više od 13.000 poljoprivrednika malih parcela.

Dva druga projekta su Nserewa, agro-životni stil koji omogućava korporativnim osobama da doprinesu poljoprivredi, posebno proizvodnji hrane, putem sponzorstva poljoprivrednika s ciljem ostvarivanja pristojnih povrata na njihova sponzorstva, i usmjeren na nabavku poljoprivrednih ulaganja za poljoprivrednike i pružanje gotovog tržišta.

STIC projekt, poznat i kao Projekt za poboljšanje i komercijalizaciju tehnologije sjemena (STIC), namijenjen je svjesnom razvoju ganske industrije sjemena podržavanjem istraživača u razvoju novih sadnica i poboljšanju i proširenju postojećih sadnica s produktivnim i komercijalnim vrijednostima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

X